Танцувайте все едно никой не ви гледа

1 1 1 1 1 Rating 4.91 (23 Votes)

Танцувайте все едно никой не ви гледа

 

tanz pod dujda

 

 Казват, че живота е ”като представление, в него често най-лошите измежду хората, заемат най-добрите места” (Питагор) и това понякога, може да предизвика негодувание у теб. Но гледайки на обстоятелствата и хората около себе си, забравяш толкова семпли, но важни житейски истини. 

 

Убеждаваме себе си, че животът ще бъде по-добър, след като се оженим, след като имаме бебе, а после и още едно. После се ядосваме, че децата не са достатъчно големи и, че ще сме много по-доволни, когато пораснат.


После , че трябва да се занимаваме с тийнейджъри, и че определено ще бъдем по-щастливи, когато излязат от този период.


Казваме си, че животът ни ще бъде завършен, когато половинките ни постигнат целите си, когато имаме по-хубава кола, когато имаме възможност да отидем на хубава ваканция, когато се пенсионираме. Истината е че не съществува по-добро време да бъдем щастливи от настоящия момент. Ако не сега, то кога?


Животът ни винаги ще бъде изпълнен с предизвикателства. Най-добре е да признаете това пред себе си и да вземе ме решението да бъдете щастливи така или иначе. Един от любимите ми цитати идва от Алфред Д. Суса.


Той казва: "Дълго време ми се струваше, че живота е на път да започне - истинския живот. Но непрекъснато имаше някакви обстоятелства по пътя, нещо което първо да бъде преодоляно, някаква незавършена работа време , което да бъде отслужено дълг, който да бъде платен. Тогава животът щеше да започне. Накрая ми просветна, че тези обстоятелства бяха моя живот."

 

„Живота, който се случва въпреки нас, докато си правим планове за утре”. Не съществува път към щастието. Щастието е пътя, затова оценявайте всеки момент, който имате. И го оценявайте дори още повече, защото сте го споделили с някой специален човек, достатъчно специален да споделите времето си... и помнете, че времето не чака никой. 

Затова спрете да чакате докато завършите училище, докато се върнете в училище,  докато изгубите или когато спечелите , докато имате деца, докато децата ви си заминат от дома ви, докато започнете работа, докато се пенсионирате, докато се ожените, докато се разведете, докато стане петък вечер, докато стане неделя сутрин, докато имате нова кола или дом, докато изплатите колата или дома, до пролетта, до лятото, до есента, до зимата, докато постигнете благосъстояние, до първо или петнадесето число на месеца, докато дойде вашата песен, докато си изпиете питието, докато изтрезнеете, докато умрете, докато се родите отново и решите, че няма по-добро време от настоящия момент, за да бъдете щастливи... Щастието е пътешествие, а не дестинация.

 

 

Затова, работете все едно не се нуждаете от пари. Обичайте, все едно никога не сте били наранявани, и танцувайте, все едно никой не ви гледа.


Посетители

726587
Посетители в сайта 0
Гости в сайта 3

Търсене